Nieuws

Een greep uit onze nieuwsberichten

26 maart 2017

Arteria sluit aan bij Deltaplan Dementie

Het is inmiddels algemeen bekend: Nederland vergrijst en het aantal ouderen met dementie gaat de komende jaren fors toenemen. Deltaplan Dementie bundelt de krachten van de aangesloten organisaties om de gevolgen van die toename in goede banen te leiden, zowel voor de ouderen zelf als voor hun naasten.

1 mei 2017

Vergelijking wijkverpleging 2018

Zorgverzekeraars hebben net als ieder jaar op 1 april de contouren van het inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 gepubliceerd. Arteria Consulting heeft de beleidsstukken gebundeld tot een compacte vergelijking. Dit biedt betrokkenen een handig overzicht van de inkoopeisen van alle zorgverzekeraars. Naast het maken van de vergelijking geeft Arteria Consulting graag weer wat de opvalt in het beleid ten opzichte van eerdere jaren.

1 februari 2017

Nieuw aanbod: Workshop Proeftuin

De gehandicaptenzorg zet de toon in de langdurige zorg! De proeftuinen vernieuwd kwaliteitskader zijn een groot succes. In de proeftuinen wordt gewerkt aan en verantwoording afgelegd over kwaliteitsverbetering door vertellen en tellen op basis van de eigen zorgvisie. Dat vindt de sector niet alleen zelf: cliëntenorganisaties, de Tweede Kamer, het ministerie van VWS, de zorgkantoren en IGZ staan er helemaal achter. In 2017 gaan alle VGN-leden op deze stimulerende manier aan de slag en zijn uniforme afvinklijstjes echt verleden tijd. Maar hoe doe je dat? Tijdens de workshop ‘De Proeftuinen voorbij’ maakt u samen met Arteria een vliegende start met het vernieuwd kwaliteitskader!

2 januari 2017

Arteria verbreedt partnership en adviesteam

Oprichters en managing partners Martijn Mallie en Nico Baas hebben Cor Calis en Marcel Dopper met ingang van januari 2017 benoemd tot partner, waarmee het partnership van Arteria stevig wordt bestendigd.

16 december 2016

Proeftuinen Gehandicaptenzorg

In 2016 hebben 24 gehandicapteninstellingen geëxperimenteerd met een nieuwe manier van kwaliteitsverantwoording: geen uniforme afvinklijstjes zonder context meer, maar op een manier die bij de organisatie past, laten zien hoe de visie voor cliënten wordt waargemaakt via tellen en vertellen. Arteria heeft met de VGN landelijk mee-ontwikkeld en daarna Philadelphia en Sherpa met succes begeleid in de pilot

18 september 2016

Eerste Skipr Care & Cure Cycle Challenge groot succes!

Samen met zijn ploeggenoten en de vele andere deelnemers aan de Skipr Care & Cure Cycle Challenge, heeft collega René Meijer maar liefst 4.000 euro bij elkaar gefietst.

16 september 2016

Vergelijking inkoopbeleid wijkverpleging

In navolging van vorig jaar, heeft Arteria ook voor 2017 het inkoopbeleid van zorgverzekeraars vergeleken. De hoofdlijn van het beleid blijft ten opzichte van 2016 gelijk, namelijk het inkopen van kwalitatief goede en doelmatige zorg. Alleen, wat is goede en doelmatige zorg? In de wijkverpleging zijn onvoldoende uniforme en eenduidige criteria en eisen voor kwaliteit van zorg beschikbaar. Partijen zijn zoekende in het duiden van kwaliteit en doelmatigheid, en dat is te zien in het inkoopbeleid.

1 september 2016

Onderzoek:"Vrijgevestigden GGZ aanbieders goed op weg met declaraties"

Declaraties die vrijgevestigde zorgaanbieders die generalistische basis ggz of gespecialiseerde GGZ aanbieden, zijn in overgrote meerderheid correct. Van alle declaraties in de ggz worden er gemiddeld 3% afgewezen omdat er (onbedoeld) een fout is gemaakt en meestal kan deze fout snel hersteld worden. Vrijgevestigden in de ggz wijken hierin niet bijzonder af van instellingen of de medisch specialistische zorg (MSZ). Dat blijkt uit een rapport dat Arteria Consulting in opdracht van NIP, LVVP en NVvP heeft uitgevoerd naar rechtmatig declareren.

27 juni 2016

Arteria versterkt adviesteam!

Recentelijk hebben 12 organisatieadviseurs zich gelieerd aan Arteria Consulting. Door het brede scala aan kennis en ervaring dat Arteria met deze specialisten in huis heeft gehaald, kan op een nog breder en dieper niveau aan de wensen van opdrachtgevers worden voldaan.

21 februari 2016

Medisch Centrum Leeuwarden implementeert Epic

Op 1 april 2016 is het zover, dan gaat het nieuwe EPD/ZIS van Epic live in het Medisch Centrum Leeuwarden. Projectleider René Meijer ondersteunt het ziekenhuis bij de coördinatie.

Pagina:

Aanmelden nieuwsbrief

Arteria Consulting publiceert regelmatig haar visie op ontwikkelingen in de zorgmarkt. Automatisch de nieuwste publicaties ontvangen? U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Lees meer >>