Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk

Kwaliteit Eenvoudig Inzichtelijk

Kwaliteitsverantwoording als onderdeel van de PDCA cyclus

Marcel Dopper / 15 december 2014

De kwaliteit van bestaan is waar het om draait in de langdurige zorg. Een gemiddelde instelling rapporteert bijna 400 kwaliteitsitems uit hoofde van kwaliteitskaders, inkoopcriteria en verantwoording. Nog niet de helft van de kwaliteitsitems wordt in het eigen proces daadwerkelijk gebruikt. Dit vraagt om optimalisatie van het kwaliteitsverantwoordingsproces. Met behulp van de KEI methode kan dit worden gerealiseerd. Dit scheelt een hoop extra werk!

KEI combineert werken aan kwaliteit, sturen op kwaliteit en verantwoorden over kwaliteit. Dit voorkomt een hoop extra werk! Dit is mogelijk omdat we alleen gebruik maken van instrumenten en werkwijzen die nu ook al door medewerkers in de pdca cyclus rond het zorgplan worden gebruikt.

Bij Cordaan is de KEI methode reeds geïmplementeerd. Medewerkers zien voortaan in één oogopslag een indicatie van de kwaliteit van zorg en ondersteuning per cliënt. Het voordeel van deze instrumenten is dat medewerkers niets extra's meer hoeven te doen om kwaliteit te verantwoorden. Dat gebeurt namelijk direct vanuit een Kwaliteitskaart. De introductie van de Kwaliteitskaart scheelt 60% aan verantwoordingsitems.

Benieuwd naar onze aanpak? Download hier de flyer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Dopper (06 542 269 66) of Sofie Middelhoff (06 835 99 413)

Deel deze pagina