Brancheorganisaties

Brancheorganisaties

"Doelgerichte projecten met oog voor politieke context"

De uitdaging
Leden van brancheorganisaties kijken terecht kritisch naar de toegevoegde waarde van hun lidmaatschap. Daarbij is de rol van brancheorganisaties de afgelopen decennia veranderd van beleidsvertaler voor de overheid naar belangenbehartiger van leden. Tel daarbij op dat leden door fusies en samenwerkingen steeds groter en mondiger worden. De technische processen zijn complexer en voorzitter en bestuur spelen een grotere rol dan voorheen. Dit alles vraagt van brancheorganisaties een proactieve instelling in een dynamische omgeving.

Ons antwoord
Arteria ondersteunt brancheorganisaties bij hun uitdagingen. Bijvoorbeeld door doelgericht projecten te realiseren binnen een continu veranderende politieke context en beleidsmatige prioritering. Daarbij brengen we brede technische kennis van de zorgsystemen in, bijvoorbeeld als het gaat om declareren op cliëntniveau in de AWBZ. Ook helpen we de verenigingsdynamiek in goede banen leiden. We hebben dan ook een AVVM-gecertificeerde verenigingsmanager aan boord, met jarenlange ervaring bij brancheorganisaties voor zowel zorgaanbieders als -verzekeraars. Onze kennis van brancheorganisaties zorgt dat we hen goed kunnen ondersteunen bij het zich op de kaart  zetten danwel blijven bij leden.

Een adviseur van Arteria Consulting spreken over brancheorganisaties? Neem gerust contact op met Marcel Dopper (06-54226966) of Martijn Mallie (06-13310965). Zij staan u graag te woord.

Klantreferentie GGZ Nederland

Paul van Rooij (directeur): "Naast een flink tempo bracht Arteria gedetailleerde kennis van ons complexe werkveld mee. De adviseurs zochten continu het overleg en vanaf het begin was duidelijk dat ze goed begrepen wat we bedoelden."

Lees meer >>