Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars

"Optimaliseren onderscheidend vermogen"

De uitdaging
Zorgverzekeraars krijgen steeds meer mogelijkheden om te onderhandelen op prijs, kwaliteit en volume. Het is daarbij niet meer vanzelfsprekend om alle zorgaanbieders te contracteren. Van belang is om selectief in te kopen, met behoud van toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. Tegelijkertijd gaat dit gepaard met veel maatschappelijke weerstand, de vrije artsenkeuze lijkt een groot goed. Hierdoor komen zorgverzekeraars met de vinger tussen de deur: de instrumenten om hun taak uit te voeren, worden ze afgenomen. De zorgverzekeraar heeft als regisseur een cruciale rol in de belangenbehartiging van hun verzekerden. Hoe voegt een zorgverzekeraar dan waarde toe voor hun klanten?

Ons antwoord
Arteria heeft jarenlange ervaring bij zorgverzekeraars. Onze ervaring is breed, maar met focus op de kernactiviteiten van de zorgverzekeraars. Of het nu gaat om het implementeren van regelgeving (HLZ), het realiseren van innovaties met zorgaanbieders (ketenzorg), het inkopen van zorg, het opstellen van onderscheidend inkoopbeleid of het vormgeven van proposities voor specifieke doelgroepen, Arteria gaat de uitdaging graag met u aan.

Bij het inkopen van zorg is gedegen inkoopbeleid op de kwaliteit van essentieel belang. Door kwaliteit via concrete resultaten inzichtelijk te maken, kan gerichter worden gewerkt aan onderscheidende doelstellingen. Daar laten we het niet bij. We kunnen dit inkoopbeleid ook direct vertalen naar implementatie bij zorgaanbieders. Arteria verbindt in de zorg. Arteria ontwikkelt daarnaast voor diverse doelgroepen proposities, bijvoorbeeld voor sociale minima, gemeenten en asielzoekers. We zoeken naar manieren om de doelgroepen te binden aan uw producten.

Een adviseur van Arteria Consulting spreken over de zorgverzekeraars? Neem gerust contact op met Martijn Mallie (06-13310965). Hij staat u graag te woord.

Klantreferentie Achmea

"De kracht van Arteria in één zin? Zelfstandige mensen met een klantgerichte houding en verschrikkelijk veel kennis van de gezondheidszorg!"

Lees meer >>
 

Maak burger verantwoordelijk voor matiging zorguitgaven

De zorg moet goedkoper, efficiënter en klantgerichter. Om dit te realiseren, blijkt een lastige opgave. Terwijl de oplossing toch eigenlijk heel eenvoudig is: leg de verantwoordelijkheid voor de beteugeling van de zorgconsumptie daar waar die hoort: bij de bron, zijnde de burger, lees: de zorgconsument.

Lees meer >>
 

Projectmanagement: stevig sturen op resultaat

Onze adviseurs hebben uiteenlopende projecten begeleid. Zoals de implementatie van een nieuw verzekeringslabel en een innovatief project. Benieuwd hoe we dit aanpakken?

Lees meer >>
 

AWBZ voor eigen verzekerden: vier nieuwe rollen voor zorgverzekeraars

Twee ontwikkelingen binnen de AWBZ bieden nieuwe kansen voor zorgverzekeraars om zich onderscheidend te positioneren op het schaakbord van de zorgmarkt.

Download hier de publicatie